1234
Hoe kan je snel zelf textiel bedrukken met hotfix patronen en strass steentjes?
1Templates
2Pick-up potlood
3Transferfolie
4Hotfix steentjes

Hoe kan je snel zelf textiel bedrukken met hotfix patronen en strass steentjes?

Hotfix patronen of templates zijn een gemakkelijk en snelle oplossing om zelf textiel te bedrukken. Wil je weten hoe je dat kan doen, dan ben je hier aan het juiste adres. Ik toon je stap-voor-stap hoe je kleding zoals shirts, schorten, tassen en sweaters, met het gebruik van hotfix patronen kan bedrukken.

Initialen, namen, woorden en/of afbeeldingen kunnen eenvoudig en snel in strass-steentjes gelegd worden. Zeker wanneer je van plan bent om meerdere identieke afbeeldingen in strass-steentjes te maken en te transfereren is dit de aangewezen manier.

Je vindt er alvast enkele terug in de shop.  Het grote voordeel van hotfix patronen of templates is dat het minder tijd vraagt en dat je transfer sneller klaar is dan wanneer je zou werken met een stippelpatroon.

Wat je nodig hebt voor je project om te bedrukken met hotfix patronen:

Je kan een zelf ontworpen malletje maken van de afbeelding die je wenst. Indien je niet beschikt over een plotter kan je mij contacteren om die voor jou te maken.

Er zijn eveneens hotfix patronen beschikbaar voor download, zodat je deze kan afdrukken en zelf aan de slag kan met strass steentjes op textiel aan te brengen. Het bestand in PDF kan u afdrukken en gebruiken om steentjes te leggen volgens de methode die je kan bekijken op mijn blogpost “shirts bedrukken met glitter of strass steentjes”

Werkwijze en tips voor het werken met hotfix templates:

 1. Neem de gekozen hotfix patroon, verwijder de achterzijde en leg het malletje op een werkblad met opstaande randen (bijvoorbeeld een dienblad – om te vermijden dat de steentjes er afvallen)
 2. Check nog even of alle gaatjes goed zichtbaar en vrij zijn
 3. Giet een grote hoeveelheid steentjes uit op het template materiaal. Gebruik je een template met verschillende groottes van steentjes, gebruik dan eerst de grootste steentjes, dan de volgende grootte en aldus de kleinste op het laatste
 4. Borstel de steentjes met een zeer lichte druk in de gaatjes van de template
 5. De steentjes die omgedraaid zitten, kan je met een pincet goed leggen
 6. Knip een stuk transferfolie (speciaal ontworpen voor de productie van warmteoverdrachten van strass en hotfix steentjes) op ongeveer dezelfde grootte of net iets groter als de rhinestone template
 7. Nadat het papier op de gepaste grootte is gesneden, mag de achterkant van het transferfolie (= de witte gewafelde rugkant) verwijderd worden. Bewaar dit op een veilige plaats en gooi het niet weg!
 8. Plak dit doorschijnend transferpapier met de klevende kant op de steentjes en druk goed aan
 9. Trek het transferpapier nu geleidelijk los van het template materiaal totdat dat alle steentjes meekomen (komt een steentje niet onmiddellijk mee, druk nog even goed met je vinger aan)
 10. Zorg dat je steentjes niet verschuiven en je transfer voor overdracht is klaar
 11. Nadat de transfer is gemaakt, kan deze worden toegepast op elke stof aan de hand van een strijkijzer of hittepers. Verwijder de achterkant van de transfer, plaats de transfer op het kledingstuk precies waar je het wilt hebben. (je krijgt geen tweede kans zodra er hitte is toegepast, dus neem je tijd en plaats goed. In dit stadium kan je de transfer nog verplaatsen. Nadien passen we hitte toe, om de steentjes aan de stof te doen kleven. Meer uitleg hierover vindt je terug in mijn artikel : warmtetransfers toepassen. Op deze manier kan je zelf je eigen kleding bedrukken.

 

Kijk wat jij zelf kan !

gluur even binnen in onze wondere glitterwereld

BELANGRIJK : GEBRUIK ENKEL HOTFIX STEENTJES VOOR DIT PROCES!

De achterkant van de hotfix steentjes lijkt enigszins ruw, heeft mogelijk kleine rastervlakken, is grijs of groen en is mat.

Als je enige twijfel hebt, zou ik je aanraden een test te doen op een overschotje stof en daar een glittersteentje op te plaatsen en te strijken met een strijkijzer dat op “wol stand” is verhit. DRUK hard zonder het strijkijzer te verplaatsen, houdt het 25 seconden vast en til het strijkijzer recht omhoog. Laat wat afkoelen. De steen moet nu goed zijn aangebracht op stof. Als dat niet zo is, heb je de verkeerde steentjes om mee te werken.

Tenzij je absoluut zeker bent, doe altijd eerst een test. Het is geen verspilling van tijd om deze test te doen. (Als je strass-steentjes bestelt, moet het volgende altijd vermeld zijn : HOT FIX, HEAT FIX, IRON-ON of HEAT. Uiteraard moet je ook letten op de maat van de strass-steentjes. Deze moeten passen voor het gekozen hotfix patroon.

Met een hotfix applicator moet je één voor één de steentjes op de stof gaan aanbrengen, Werken met hotfix patronen heeft als voordeel dat je snel en gemakkelijk enkele identieke glitter t-shirts met strass applicaties kan maken.

GLITTERDESIGN

HELPT JOU DE GLITTER KLEDING TE MAKEN DIE JIJ WIL - dus JE HEBT geen snijplotter nodig

Vond je op de site niet onmiddellijk de afbeelding die je wenst, contacteer mij en ik help jou verder !

Strijkapplicatie Vlinder

Neem contact met me op indien je een logo of tekst wil omgezet zien in een glitter applicatie die bij jouw kleding past.

Ik help jou ook verder wanneer je van plan bent om items te voorzien van strass applicaties. Ik kan voor jou logo’s, tekst en afbeelding omzetten in strass templates zodat jij mooie strass applicaties kan aanbrengen.

Zowel zakelijke als persoonlijke bestellingen zijn welkom. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen op telefonisch, via mail of onderstaand contactformulier.

NEEM CONTACT