ZELF GLITTER T SHIRT BEDRUKKEN MET STRASS APPLICATIES

ZELF GLITTER T SHIRT BEDRUKKEN MET STRASS APPLICATIES

Je kan thuis zelf T-shirts bedrukken en er glitter T-shirts van maken door gebruik van strass applicaties. Je kan hiermee oudere kleding een nieuw tintje geven of bijvoorbeeld een eenvoudig T-shirtje extra glitter geven.

Voor het maken van strass-applicaties zijn malletjes gemaakt, die zijn gesneden met een snijplotter. Vervolgens werden ze met strass-steentjes gevuld. Je kan eventueel ook zelf hotfix patronen maken. Er zijn verschillende maten van steentjes die kunnen gebruikt worden. Wanneer je zo’n strass applicatie thuis gestuurd krijgt, liggen alle steentjes al op hun plaats en kunnen onmiddellijk worden gebruikt voor het strijken op stof. De applicaties worden geleverd op een glimmend vel met steentjes met een witte of doorschijnende achtergrond. Dit is een eenvoudige manier om snel uw kleding of andere items te personaliseren of te pimpen.

Om nog meer glitter aan je naaiproject te geven, kan je ook glitterflex aanbrengen! Dit is leuk voor shirtjes of jurkjes voor de kinderen of kleinkinderen. Dat kan bijvoorbeeld hun naam zijn maar ook een leuke silhouette-afbeelding van hun favoriete knuffel.

Het strijken van strass applicaties, is een gemakkelijk manier om snel glitter shirts te maken

Wat heb je nodig bij het maken van glitter T-shirts ?

Klaar?

Hier volgen de instructies:

  • Neem de gekozen applicatie en check
  • Zijn er strass steentjes verschoven bij het transport, leg deze dan met een pincetje terug op hun plaats
  • Zorg dat je je T-shirt bij de hand hebt en dat de steentjes niet meer verschuiven
  • Verwijder de (witte) achterkant
  • Plaats de applicatie met de steentjes op de stof precies waar je het wilt hebben (je krijgt geen tweede kans zodra er hitte is toegepast, dus neem je tijd en plaats hem goed).
  • In dit stadium kan je de transfer nog verplaatsen.
  • Nadien passen we hitte toe, om de steentjes aan de stof te doen kleven
  • Een uitgebreide handleiding voor het toepassen van een warmtetransfer, kijk je best even naar mijn artikel daarover
  • Wees voorzichtig ; de steentjes zijn warm !
  • Als ze wat afgekoeld zijn, kan je testen of ze goed zijn vastgehecht

OP ZOEK NAAR STRASS APPLICATIES?

Kijk even in de shop - vindt je niet wat je zoekt, neem dan contact met me op.

bekijk hieronder de video met GRATIS tutorial

CONCLUSIE

Zoals je ziet, hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn om een kledingstuk een unieke look te geven. Met een strijkapplicatie is het zelfs simpel. Iedereen kan het! Het gaat ook heel snel, anders dan werken met een hotfix applicator waar men zelf één voor één de steentjes dient aan te brengen.

Wil je graag zelf creatiever aan de slag, kies dan voor de hotfix applicator en anders kies je voor een hotfix patroon of strass applicatie.