Flexfolie verwijderen

Flexfolie verwijderen

Hoe Flexfolie uit verschillende materialen verwijderen

Flexfolie wordt gebruikt om een aantal geweldige ontwerpen op kleding, hout, leder of canvas te maken. Wil je meer weten hoe je flex folie kan aanbrengen, dan heb ik daar voor jou een interessante blogpost over. Maar wat doe je nu als je de strijkapplicatie met flex verkeerd hebt geplaatst of je bent er niet blij mee?  Dan kan ik je één van volgende methodes aanraden om flexfolie te verwijderen:

Gebruik Flexfolie verwijderaar of chemische oplosmiddelen

Er zijn bedrijven op de markt die transferverwijderingsspray aanbieden. Je kunt het ook online kopen bij verschillende e-commerce websites zoals Amazon. Het is een van de meest effectieve manieren om flex of flockfolie uit kleding te verwijderen. Het fantastische daaraan is dat deze spray kan gebruikt worden bij zowat alle soorten kleding. Zelfs om flexfolie van houten oppervlakken te verwijderen. Spuit gewoon op het vinyl en verwijder het voorzichtig. Je kan ook proberen met chemische oplosmiddelen die speciaal hiervoor gemaakt zijn.

Heet strijkijzer en een pincet

Als je geen spray voor het verwijderen van flexfolie heeft, dan hoef je je nog geen zorgen te maken. Alles wat je nodig hebt, is een heet strijkijzer en een pincet. Zodra je de fout bij het ontwerp realiseert, haal je je strijkijzer boven en zet de instellingen op max toegelaten stand voor dat bepaalde kledingstuk. Wanneer het strijkijzer goed heet is, kun je het bovenop de flexapplicatie plaatsen en wachten tot het loskomt. Zorg ervoor dat je het strijkijzer echter niet langer op het doek houdt dan nodig, want dan zou het kledingstuk onbruikbaar worden. Zodra de applicatie van de zijkanten begint los te komen, gebruik je een pincet om het verder van de stof af te pellen. Plaats je strijkijzer zowel aan de voor- als aan de achterkant van de stof om een ​​perfect resultaat te krijgen. Tevens kan je proberen met een stoomstrijkijzer en een natte handdoek om de applicatie warm genoeg te krijgen en zo te kunnen afpellen

strijkijzer

Een haardroger gebruiken

Als je je applicatie voldoende kan verhitten met een haardroger, zou deze een beetje moeten loskomen. Dan kan je met een pincetje verder beginnen met verwijderen van de applicatie.

Wellicht moet je een combinatie van deze methoden gebruiken om alles van je kledingstuk te verwijderen. Maar het is zeker niet onmogelijk.

 

Wil je graag meer details en bekijk je graag hoe je precies moet te werk gaan, surf dan eens naar Wikihow waar een aantal van deze methodes mooi geïllustreerd worden met video’s. 

Ik hoop dat ik je een oplossing heb aangebracht om dit probleem van flexfolie verwijderen probleemloos te kunnen oplossen.

Vond je dit artikel nuttig, geef het alsjeblieft een like zodat ik gemotiveerd blijf om dingen voor jullie uit te zoeken.